Romanje v Ljubljano 2011

Že tretje leto zapored so se člani društva Stari traktor Moste v nedeljo 25. maja 2011 s svojimi starimi traktorji odpravili na romanja v Ljubljansko stolnico, kjer je župnik rojak iz Komende, prošt Jožef Lap.

        

        

         

Romanja se je udeležilo 18 traktorjev, med njimi trije člani društva Starodobnih traktorjev iz Vogelj na Gorenjskem in en obnovljen starodobni Unimog. Med romarji je bilo tudi enajst članov društva narodnih noš iz Komende, pet članov društva K2, katerega člani obnavljajo stare Tomosove dvojke in tudi nekaj drugih krajanov iz Most in Komende.

        

          

        

Po maši je prošt Jožef Lap vse romarje obilo pogostil na svojem vrtu. Za dobro razpoloženje sta skrbela člana ansambla Veseli Podgorci, Matjaž Medved in Uroš Steklasa.
 

         

        

         

       

Po zaključki veselega druženja smo se odpravili proti domu. Seveda se nismo pozabili peljati tudi skozi strogi cener Ljubljane, kjer smo doživeli veliko pozornosti in občudovanja.

         

         

         

       

Na poti do Moste smo imeli še dve postaji, v Tacnu, kjer se se poslovile narodne noše in v Skaručni, kjer je poročena hči enega od članov Društva stari traktor Moste.

        

        

            

Spodaj si lahko ogledate video pridige prošta Jožefa Lapa.
J.