Anton Golob je praznoval Abrahama

V maju 2011 je praznoval 50 let bivanja na naši ljubi zemljici član društva Stari traktor Moste Anton Golob iz Podgorja pri Kamniku. Člani društva in prijatelji iz vasi so mu na predvečer njegovega praznika ob njegovi hiši postavili visok mlaj in veliko traktorsko fotografijo.

       

         

         

         

         

Slavljenca in goste je s svojim prihodom razveselila tudi pevka Tanja Žagar, katere velik oboževalec je tudi slavljenec Anton Golob. Skočila je iz lesenega zaboja, odpela nekaj pesmi in potem zapustila veselo družbo. Slavje je trajalo do polnoči in še čez.

         

         

        

         

        

         

V sponjem videu si lahko ogledate slavnostno povorka starih traktorjev z zastavami, slavljencem in ansamblom Veseli Podgorci na umetelno izdelanih vozovih, ki je krenila iz Most okrog 18 ure. Na krožišču v Podgorju je zavila na Korenovo cesto in mimo industrijskih obratov prispela do krožišča poleg nakupovalnega centra v Šmarci. Skozi Duplico in novi del mesta, kjer je bila deležna velike pozornosti mimoidočih, je prispela v stari del mesta Kamnik in se za kratek čas ustavila pred kavarno Veronika, da se je spet formirala v strnjano kolono, nato pa je nadaljevala vožnjo skozi Šutno, zaprti del mesta. Na poti k svojemu cilju se je ustavila še na spodnji železniiški postaji in po kratkem postanku, potem ko so slavljenec in njegovo spremstvo razveselili goste v lokalu Strelček v Kamniku, nadaljevala pot proti Podgorju.
J.