Nemški muzej traktorjev in avtomobilskih modelov

Nemški muzej traktorjev in avtomobilskih modelov (Deutsches Traktoren & Modellauto Museum) na Paderbornu ima veliko zbirko traktorjev in kmetijske opreme. Večina traktorjev je obnovjenih tako, da so videti skoraj kot bi prvič zapustil tovarno. Muzej ima tudi ogromno zbirko traktorskih in avtomobilskih modelovin vseh vrst. 
Na več kot 3000 kvadratnih metrih je razstavljena kolekcija zbiratelja Vogel Oskarja. Zbirka prikazuje 120 zgodovinskih traktorjev, proizvedenih v tako pomembnih manufakturah kot so Lanz, Hanomag, Deutz, MAN, Eicher in Schlüter.

 

           

            

            

Večina teh proizvodov je predstavljena v kompletno sestavljenih serijah. Prikazani so tudi vodilni stroji traktorske tehnologije  IHC-Mogul in Fordson F. Delujoči modeli parnih strojev predstavljajo začetek industrije kmetijskih strojev.

            

            

           

Razvoj kmetijskega rokodelstva je prikazan z izvirno razstavo traktorskih modelov. Zbirka vsebuje  približno 10.000 modelov, vključno s parnimi stroji, traktorji, tovornjaki in avtomobili in se predstavlja kot sanjski svet.

Kako do muzeja.
Prihod iz smeri Bielefeld / Dortmund / Hannover. Prosimo uporabite Autobahn A 33, izhod 26, zavijte na glavno cesto "B 1" v smeri "Detmold / Bad Pyrmont" dokler ne pridete do izvoza "Marienloh / Truppenübungsplatz". Od tam naprej v smeri Paderborna via "Diebesweg". Na drugem semaforju zavijete desno na "Detmolder Straße" in na naslednjem semaforju zavijte levo v "Steubenstraße", po le 1300 metrih boste
na vaši levi strani našli veliko parkirišče.
Vir: www.deutsche-tractrenmuseum.de

       

Deutsches Traktoren & Modellauto Museum
Karl-Schoppe Weg 8

33100 Paderborn (Germany)