Festival starih traktorjev na Poljskem

V vasi  Wilkowice v občini Lipno blizu Leszna na Poljskem je bil 18. In 19. avgusta 2012 že 11. festival starih traktorjev in kmetijskih strojev. Festival je privabil številne ljubitelje in zbiralce starih traktorjev in strojev, ne samo s Poljske ampak tudi iz Češke, Madžarska, Nemčije, Avstrije in Slovaške. Tam so se zbrali traktoristi s svojimi traktorji: bilo jih je več kot 150. Po uradni otvoritvi festivala je potekala predstavitev traktorjev.

               

               

               

Poleg razstave starih traktorjev in strojev so bila številna tekmovanja (streljanje iz možnarjev, streljanje krogel, traktorska vleka, delo s stroji na polju in parada starih traktorjev).  Festival je pritegnil  skoraj  22 tisoč obiskovalcev. Tako prvi kot drugi dan so s starimi stroji na poljih orali, kosili travnike, mlatili žito, ipd.

                 

               

Zanimivo je bilo tekmovanje v traktorski vleki, kjer  so veliki in srednji traktorji vlekli  težko prikolico, polno zemlje.  Po končani vleki je bila zabava s plesom in srečanje klubov v šotoru.

               

Veliko obiskovalcev je prišlo v nedeljo z družinami, da bi sodelovali na zadnjem dnevu festivala.  Po sveti masi v cerkvi Sv. Edith Stein je v Wilkowicah potekala velika parada traktorjev. Sodelovalo je skoraj 150 traktoristov s svojimi starimi traktorji. Med vožnjo po ulicah je množica gledala  in občudovala te čudovite stroje.  Traktorje so gledalci zelo lepo pozdravili, mahali so in ploskali, vzdušje je bilo zelo prijetno. Na predstavitvenem poligonu je bila predstavitev kmetijskih strojev, nato drugi krog in finale streljanja z možnarji in streljanje krogel.  Tako kot prejšnje leto, je bila tudi letos velika dirka traktorjev, v kateri so sodelovalie tudi ženske. Za traktorskimi kolesi se je dvigalo veliko prahu.

               

               

               

Bilo je zelo zabavno za voznike in izjemno zanimivo za obiskovalce. Občinstvo na celotni trasi je uživalo skupaj s traktoristi.
Vir: www.retrotraktor.pl


<< Nazaj